Alex & Tanja op Ourscamp 2!

Na een gesprek met de Eddy Sterckx op De Karperhoeve raadde hij ons aan een tripje te doen naar Ourcamp , en dit op water 2 stek 1. Al snel werd er een telefoontje geplaatst naar Bas van Klaveren van The Carp Specialist & SKV Karpertrips en al even snel was ons tripje vastgelegd. Eventjes wat bolletjes ophalen bij Eddy, bus volladen en op weg naar het land van grote karpers (Frankrijk). Aan het water aangekomen leek Eddy zijn bevestiging waar te zijn, wat een prachtig water!

Karpervissen op Ourscamp 2

De adrenaline begon te borrelen en mijn lijnen konnen niet snel genoeg in het water liggen. Twee hengels werden beaast met een snowman rig en de andere twee met een zelfgemaakte wafter van de Red Angel. De tent werd opgezet en de koffie werd benuttigd, en nu pas kan het genieten beginnen.

Karpervissen op Ourscamp 2

Al snel werd de slaapzak opgezocht want de reis kroop in onze kleren en zoals gewoonlijk wanneer je goed ligt te slapen begon de beetmelder het uit te brullen en voor het verhaal kort te maken landde ik na een stevige dril een mooie spiegel van 18.1kg de enige van de sessie want deze moest door omstandigheden vroeger stopgezet worden, ik baalde als een stekker maar ik zal zeker nog terugkeren naar dit prachtige water.

Karpervissen op Ourscamp 2

In het kort een beschrijving van het water. Ourscamp is een complex van vier wateren met elk een eigen karakter en het ene al mooier dan het andere, het visbestand op deze wateren is uitzonderlijk goed en om er te blanken moet je al een kunstenaar zijn. Bedankt Eddy voor de info en boilies en Bas van Klaveren voor de snelle service!

Karpervissen op Ourscamp 2

Een mooi seizoen op Saint Leonards!

SKV-Karpertrips - Saint Leonards

Nu het visseizoen op Saint Leonards is afgelopen kijken we samen met de eigenaar van het water terug op een buitengewoon geslaagd jaar. Op het Main Lake werd dit jaar het meerrecord aangescherpt naar 58 pond en werden diverse andere vijftigers geland. De karpers hebben een prachtige groei doorgemaakt in de afgelopen jaren, dus we tippen 2016 als jaar waarin de eerste zestiger wordt gevangen… misschien wel door u?

Nieuw record op Parc Soubise: 27,5kg!

Afgelopen week sneuvelde het meerrecord van Parc Soubise met de vangst van een prachtige 27,5kg spiegelkarper. De gelukkige visser ving bovendien 2x 17kg, 20kg en 22kg… en had daarmee een gemiddeld gewicht van zijn vangsten van boven de 20kg!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Parc Soubise!

Topsessie voor Maarten!

Maarten is nog in Frankrijk op ’t moment… maar samen met zijn 2 vismaten beleven ze op het moment een droomsessie op Ourscamp 2! In de eerste dagen al een paar veertigers en dertigers, de teller staat (uit mijn hoofd) momenteel op 28 stuks voor ze.

Maarten Bierings op Ourscamp 2!

20kg+ voor Jeroen & Maarten op Domaine de la Maveline

Vismaten Jeroen & Maarten bevisten stek 12 op Domaine de la Maveline vorige week. Niet zonder succes… ze wisten enkele prachtige vangsten te doen. Jeroen schrijft het volgende:

Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la MavelineKarpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline

Net terug uit Frankrijk, en echt geweldig genoten samen met mijn broertje Maarten. We wisten van tevoren dat er aardig wier zou staan, en de toilet nog basic was… en dat klopt 🙂 Stek 12 ligt prachtig op een eiland en biedt veel mogelijkheden om de hengels uit te leggen: diepteverschillen, wiervelden, doorgangetjes tussen de eilanden. Je kunt er echt alle kanten uit!

Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la MavelineKarpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline

Bij ons kwam de meeste vis in het begin van de avond, ’s nachts en ’s ochtends. Overdag hebben we eerlijk gezegd ook vaak niet gevist om de stek rust te geven. In totaal vingen we deze 8 karpers, waarvan 2 dertigers en een veertiger. Slechts 2 karpers onder de 20 pond, dus we waren zeker niet ontvreden over het resultaat.

Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline

Domaine de la Maveline is een aanrader voor de visser die prijs stelt op een mooie natuur, ruimte en rust… en het niet erg vindt om geen ‘normale’ WC of douche ter beschikking te hebben. Wij hebben in ieder geval genoten, en komen er zeker nog eens terug!

 

Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline Karpervissen op betaalwater in Frankrijk - Domaine de la Maveline

Mooie vangsten op Parc Soubise!

Afgelopen weekend werd er op Parc Soubise een ‘Enduro’ gevist door enkele Franse teams. En met succes… in totaal werden er 27 karpers gevangen tot 19,8kg. Helaas lieten de grote vissen zich niet zien, waarschijnlijk vanwege de grote aanwas aan natuurlijk voedsel zoals muggenlarven en kreeftjes. Parc Soubise is een zeer geschikt water voor avontuurlijke vissers die kans willen maken op grote karper en een hoog gemiddeld gewicht!

Parc Soubise Parc Soubise Parc Soubise

SKV-Karpertrips krijgt een nieuwe eigenaar: The Carp Specialist!

Per woensdag 12 augustus 2015 is SKV-Karpertrips, een internationaal reisbureau voor karpervisvakanties, overgenomen door The Carp Specialist. Oud-eigenaar Sjef Lemmens zal tot 31 september 2015 werkzaam blijven om de bestaande reserveringen geplaatst bij SKV-Karpertrips keurig af te handelen. In de tussentijd zullen Bas van Klaveren, Jeroen Albers en Arjen Uitbeijerse van The Carp Specialist zich bekommeren om alle nieuwe aanvragen.

Bas & Sjef tekenen de overname van SKV-Karpertrips!

Bas & Sjef tekenen de overname van SKV-Karpertrips!

SKV-Karpertrips is al jaren één van de bekendere reisbureaus voor karpervissers in de Benelux. Sjef Lemmens en oud-collega Tim Lomans hebben in de afgelopen jaren een degelijk pakket aan kwalitatieve Nederlandse en Franse bestemmingen opgebouwd en staan daarnaast bekend om hun uitstekende service en begeleiding.

Sjef Lemmens: “Na SKV-Karpertrips in de afgelopen jaren hebben te zien uitgroeien naar een volwassen onderneming en met veel plezier onze gasten van dienst te zijn geweest, wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging voor me. In de afgelopen weken ben ik op zoek gegaan naar passende overname-kandidaten. Na enkele productieve gesprekken met The Carp Specialist was het gevoel goed en ben ik er trots om SKV-Karpertrips over te geven aan Bas, Jeroen & Arjen. Door hun professionaliteit en bedrijfsgrootte zullen onze gasten op de allerbeste service kunnen rekenen. Kortom: door deze overname is SKV-Karpertrips klaar voor de toekomst!”

Ook The Carp Specialist is verheugd over de overname, zo laat Bas van Klaveren het volgende weten: “In de afgelopen jaren heeft onze organisatie The Carp Specialist een gestage groei doorgemaakt, zonder in te boeten op de service naar en persoonlijke benadering van onze gasten. Bij groei in het aantal vissers dat wij op onze wateren mogen verwelkomen hoort uiteraard ook groei in het aanbod van bestemmingen die wij vertegenwoordigen. We hebben altijd met belangstelling gekeken naar de interessante bestemmingen van SKV-Karpertrips, zoals bijvoorbeeld Domaine de la Maveline, Etang d’Ourscamp en Etang des Royales. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen in Noord-Frankrijk, met gunstige prijzen en topvissen die de 30kg overschrijden. Met deze uitbreiding verstevigen we de marktpositie van The Carp Specialist verder en kunnen we blijven bouwen aan onze professionele organisatie waarbij klantgerichtheid en service centraal staat. Vanuit The Carp Specialist verwelkomen we zowel de bestemmingen én de trouwe vaste gasten van SKV-Karpertrips!”

Bas van Klaveren van The Carp Specialist, nu ook de drijvende kracht achter SKV-Karpertrips!

Bas van Klaveren van The Carp Specialist, nu ook de drijvende kracht achter SKV-Karpertrips!

Graag verwijzen we u naar de websites www.thecarpspecialist.nl en www.skv-karpertrips.nl en staan Bas van Klaveren, Jeroen Albers & Arjen Uitbeijerse tot uw beschikking om uw volgende karpervisvakantie weer tot in de puntjes te verzorgen.

Start visseizoen 2015

Na het drukke beursweekend in Zwolle heeft het startschot geklonken voor het visseizoen van 2015. De boekingen voor het voorjaar en zomer seizoen stromen binnen. Ik neem momenteel ook al boekingen aan voor het najaar van 2015.

Wilt u nog een plaatsje bemachtigen op een van onze bestemmingen, neem dan contact op met SKV-karpertrips.

Tijd voor een nieuwe uitdaging voor Tim

Beste karpervrienden,

Na ruim 6 jaar mede-eigenaar geweest te zijn van SKV-Karpertrips heb ik, Tim Lomans, besloten om mijn werkzaamheden bij SKV-Karpertrips neer te leggen. Na goed overleg met Sjef heeft hij besloten alleen verder te gaan met SKV-Karpertrips.

Voor mij is het tijd om naar een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. Ik heb SKV-Karpertrips met veel passie en plezier mee opgebouwd van niets tot waar we nu staan. Een van de grootste reisbureaus van Nederland met jaarlijks vele tevreden klanten. Wij hebben vernieuwing gebracht in de wereld van karpervisvakanties en daar ben ik trots op. Ik wil bij deze dan ook de heren van Team SKV (heden en verleden) hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en in het bijzonder Sjef Lemmens.

Daarnaast wil ik alle meereigenaren bedanken voor de ontzettend fijne samenwerking, vele van de eigenaren zijn van zakenpartners, mijn vrienden geworden!

En als laatste wil ik de klanten bedanken. Zonder jullie positieve feedback, pr’s en avonturen had ik het geen 6 jaar volgehouden!

Met pijn in mijn hart, maar vol overtuiging dat dit op dit moment de juiste beslissing is zal ik vanaf 9 februari mijn werkzaamheden definitief neerleggen. Wel zal ik nog lid blijven van team SKV.

Bij deze wil ik Sjef veel succes wensen, maar zonder twijfel kan ik u garanderen dat de kwaliteit en service waar wij voor staan al blijven bestaan.

Met vriendelijke groet,

Tim Lomans

Team SKV 2014