Etang des Royales – Little Lake

In het departement Marne, op 20 min van Hauteville en net ten noorden van Lac du Der ligt het complex van Etang des Royales. Het 2e meer is 2 hectare groot. Een echt runswater met karpers tot 35 pond en meerval tot over de 100 pond. Op zoek naar actie? Dan is Etang des Royales Little lake jouw bestemming.

Het meer
Bent u opzoek naar actie? Meerdere runs per uur? Of kans maken op een grote meerval? Dan is Etang des Royales Little Lake jouw bestemming. Het 2 hectare water is omring door overhangende bomen en door zijn langgerekte vorm ideaal voor 2 tot 4 personen. De diepte varieert met een maximale diepte van ruim 2 meter. De bodem bestaat vooruit uit grind/zand en is daarmee hard.

photos_20090223_2084501071

Little lake heeft 3 stekken. De “beach” ligt aan de kop van het meer. Daarnaast zijn er 2 stekken aan de lange zijde van het meer. Deze zijn voorzien van een loopsteiger.

PIC_0015

Het visbestand

Het visbestand op het Little Lake bestaat uit veel kleiner karper tot net boven de 30 pond en meervallen tot over de 100 pond. Meerdere runs per uur is geen uitzondering. Dit water zit vol actie en is perfect voor een gezellig weekje met de familie. Ook is het mogelijk zowel het grote als het little lake te bevissen!

change_me_20090301_1014565501

De faciliteiten

De faciliteiten op Etang des Royales zijn uitzonderlijk goed te noemen. Het grote huis is het huis van de Engelse manager; John, zijn vrouw Magda en Johns’ zoon Ben. Binnen is een grote eetkamer met een grote tafel, die handgemaakt is door John en Ben, hier kunnen 20 personen aan zitten. Naast de eetkamer zit een gezellige bar waar u en uw vrienden even tot rust kunnen komen onder het genot van een hapje en een drankje. En uiteraard bij praten over de vangsten, tactieken etc. etc.
Het grote huis is zelfs uitgerust met een kleine snackwinkel met snoep, drinken en andere benodigdheden (met spullen die vaak vergeten worden, zoals tandenborstel en batterijen!). Er is ook een kleine tackleshop, met aas en klein materiaal. Ook hangt er een dartbord waarop u uw geluk kunt beproeven. Daarnaast staan er 4 nieuwe (grote) vriezers klaar om al uw boillies en eten in te bewaren.
Pal naast het meer ligt een gebouw waar zich de douches en wc’s bevinden, gescheiden naar vrouwen en mannen. Er zijn 2 grote douches met warm water. De douches worden geregeld schoon gemaakt. Er is ook een barbecue plek aanwezig die over het kleine meer kijkt. Deze barbecue en het eten kan geboekt worden met extra kosten.

Het chalet

Vlak bij het woonhuis, op 50 meter van het water, staat een chalet. Het chalet is in 2009 helemaal opgeknapt. Het chalet biedt plaats aan 5 personen. Er zijn 2 slaapkamers, een zitkamer, ontbijtbar, douche en toilet. Het chalet is ideaal voor kleine groepen en gezinnen!
Het huren van het chalet kost slechts € 300,- per week. Het chalet wordt elke week schoongemaakt en voorzien van nieuw beddengoed. Zorg wel voor eigen handdoeken. Er kan niet gevist worden vanuit het chalet.

Het meer is in beheer van de, in Engeland zeer bekende, familie Hofgartner. Vader John en zoon Ben hebben in Engeland verschillende dvd’s opgenomen. Onder andere met Matt Hayes. John is een meester in het stalken van karpers en geeft zijn kennis graag door aan de vissers. John, zijn vrouw Magda en Ben staan dag en nacht voor u klaar. Mocht een karper beschadigd zijn, dan kun je John en Ben dag en nacht wakker maken.
Het is niet mogelijk om losse stekken te boeken op Etang des Royales. Bij aankomst wordt er eerst gekeken of de vissers onderling de stekkeuze kunnen bepalen. Indien dit niet het geval is worden er lootjes getrokken. Degene met lot nummer 1 (een) mag als eerste een stek kiezen. Met lot nummer 2 (twee) als tweede enz.

De prijzen

Wintervissen per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 99,-

Prijs per visser per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 360,-

Prijs per visser per week (zaterdag t/m zaterdag) in de maand juli
€ 285,-

Terugkeer actie
Kom 2 keer per jaar en ontvang € 120,- korting!

Huur Chalet per week
€ 300,-

 

De plattegrondHet reglement

– Tijd van aankomst 14:00 uur.
– Tijd van vertrek 12:00 uur.
– Nachtvissen is toegestaan.
– Maximaal 3 hengels per persoon.
– Een groot schepnet is verplicht.
– Onthaakmatten zijn aanwezig.
– Hoofdlijn van minimaal 35/00 mm.
– De tent moet uit schutkleuren bestaan.
– Gevlochten hoofdlijn is verboden.
– Er mag niet gevist worden met het vastloodsysteem (bij lijnbreuk moet de vis het lood direct kwijt kunnen raken).
– Het gebruik van voerboten en boten is niet toegestaan.
– Alleen haken met weerhaak zijn toegestaan. Er mogen geen gedraaide, gebogen of benthooks gebruikt worden. De haken mogen niet te klein zijn.
– Karpers dienen behandeld te worden in het water.
– Spoel het schepnet en onthaakmat na elke vangst goed af met water uit het meer en zorg dat er altijd water op de mat ligt voordat er een vis opgelegd wordt.
– Het gebruik van bewaarzakken is verboden.
– Gevraagd wordt om de wonden van de karper te ontsmetten, gebruik hiervoor een speciaal voor karpers ontworpen ontsmettingsmiddel, verkrijgbaar bij de meeste hengelsportzaken.
– De gevangen vis dient met respect behandelt te worden en zo snel mogelijk terug in het water gezet te worden, middels een onthaakmat of weegzak. Dus NO KILL!
– De gevangen vissen moeten onthaak worden in het water en ook op de foto genomen worden in het water.
– De visser moet ten alle tijden bij zijn hengels blijven.
– Alleen boillies, pellets en partikels gekocht bij de meereigenaar mogen gebruikt worden.
– Gebruik van eigen boilies is toegestaan. Er kan ook ter plaatsen boilies gekocht worden.
– Het is niet mogelijk om losse stekken te boeken op Etang des Royales. Om iedereen een gelijke kans te geven worden de stekken verloot bij aankomst.
– Op Etang des Royales zijn 5 tweepersoonsstekken. Hierdoor moet u altijd met even aantallen boeken. Er worden maximaal 8 vissers toegelaten.

Parkeren

– De auto dient bij de aangegeven plek neergezet te worden.
– Er mag niet rond de vijver gereden worden.
– Campers, caravans en woonwagens zijn verboden.

Karper

– Er is actieve bewaking rond het meer.
– Indien de beheerder enige twijfel heeft, heeft hij het recht de auto’s die het terrein verlaten te controleren.
– Bij elke karperdiefstal wordt er een rechtelijke procedure gestart.

Algemeen

– Het gebruik van vuilniszakken is verplicht! Vuil op de bodem en rond u stek dienen direct opgeruimd te worden. Ook sigarettenpeuken en oude visspullen horen niet op de bodem. Zorg dat deze vuilniszakken op de aangegeven plek terecht komen en scheidt afval.
– Honden zijn niet toegestaan.
– Respecteer uw omgeving en andere vissers.
– Zwemmen is verboden.
– Openvuur en barbecues zijn verboden.
– Respecteer de natuur om u heen, beschadigingen aan de natuur zijn verboden.
– Gebruik voor uw behoefte het toilet.
– Visplek bij vertrek schoon achter laten.
– Overmatig drankgebruik en drugs is verboden.

Hoe te handelen met vis op Etang des Royales

– Bij een aanbeet, dril de vis rustig en met gevoel. Gebruik alleen druk op de vis als het echt nodig is. Zet geen extra druk als de vis bijna bij het net is, dit kan tot verspelen van de vis leiden.
– Wanneer de vis in het net ligt, is het werk gedaan. Relax en plaats uw hengel terug in de steunen. Zet de baitrunner open en leg iets zwaars op de steel van het schepnet, zodat de vis in het water blijft, maar er niet uit kan zwemmen.
– Geef de eigenaar een belletje om door te geven hoe groot de vis is. De eigenaar beslist dan of hij komt kijken en een handje komt helpen.
– Trek uw waadpak aan en stap in het water. Onthaak de vis.
– Leg de onthaakmat in het water en leg de vis met schepnet (alvorens de steel los gekoppeld te hebben) op de onthaakmat.
– Verwijder het schepnet door middel van het schepnet achterwaarts onder de vis door te laten glijden. Dit om te vermijden dat er schubben beschadigen.
– Daarna volgt uw beloning. De ‘trophy’ shot. Eerst met mat eronder.
– Daarna weegt u samen met uw vispartner de vis.
– Als laatste maakt u foto’s in het water zonder onthaakmat.

Opmerkingen
– verwijder horloges, armbanden en ringen als u de vis behandelt.

Let op!
Etang des Royales en SKV-karpertrips zijn niet aansprakelijk voor eventuele diefstallen, natuurlijke ziektes, ongelukken etc. Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico. Indien één of meerdere van deze regels wordt overtreden, heeft de beheerder het recht u per direct van zijn terrein te verwijderen. SKV-karpertrips houdt zich niet aansprakelijk voor deze verwijdering en het recht op een eventuele vergoeding verdwijnt. Etang des Royales noch SKV-karpertrips kan aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken en/of lichamelijk letsel verlies en/of diefstal van goederen. SKV-karpertrips en Etangs des Royales zijn voorbehouden om ten alle tijden de reglementen aan te passen. De meereigenaar kan bij ontvangst extra reglementen kenbaar maken aan u. De meereigenaar wil het beste voor zijn domein, vissen en voor u en kan daarom regels doorgeven die bij SKV-karpertrips (nog) niet bekend zijn. Volg deze extra regels op en u zult een prachtige vakantie tegemoet gaan. Bijkomende onderwerpen, niet genoemd in de reglementen, worden door SKV-karpertrips of de meereigenaar bekeken en nader bepaald.

328 reacties op “Etang des Royales – Little Lake

Geef een reactie