Etang d’Ourscamp 4

 In het noorden van Frankrijk, ligt een 85 hectare groot domein verscholen in prachtige natuur. Op het domein liggen 4 wateren. Meer 4 is een van de vier wateren. Meer 4 is 12 hectare groot en heeft 2 eilanden, overhangende bomen en plateaus. En met een bestand van karpers tot 30kg+ heeft het alles voor de echte karpervisser!

Het meer

Meer 4 is een meer van 12 hectare met tal van mogelijkheden. Het water heeft twee grote eilanden en tal van andere hotspots. Er zijn 13 natuurlijke stekken op dit meer aanwezig. Sommige ruime twee persoonstekken, andere eenpersoons pionierstekken. Op sommige stekken is het ook mogelijk om met 3 personen te zitten. SKV-Karpertrips raadt aan om per persoon één stek te boeken. De kosten zijn gelijk aan het huren van één stek, alleen de ruimte en mogelijkheden is zo veel groter.

Op Meer 4 mag geen gebruik gemaakt worden van een voerboot en/of een boot. Hierdoor maakt het de visserij extra interessant. Door anders te vissen dan andere kan dit (veel) extra vis opleveren. De spodhengel en de werppijp kunnen dus zeker van pas komen.

Het water is letterlijk een en al rust. Een zeer rustgevende omgeving met bijzondere natuur. Even tot rust komen op Meer 4.

Bekijk hier meer foto’s van het meer en de stekken

Het visbestand

Het visbestand op Meer 4 is zeer goed te noemen. Dit water is de omgeving van enkele zeer mooie en grote karpers. De zwaarste karpers wegen 30kg+. Daarnaast zwemmen er tal van 15+ en 20kg+ karpers rond. Het gemiddeld gewicht ligt zo rond de 13kg. Naast karper zwemmen er ook witvis en (grote) roofvis rondt. Meer 4 is geen eenvoudig water, maar een water vol mogelijkheden en de visser die wil werken voor zijn vis is hier aan het juiste adres.

Bekijk hier meer foto’s van de vangsten

De faciliteiten

De faciliteiten op het domein zijn beperkt. Bij Meer 2 staat een schuur waarin een douche en een Frans toilet in gevestigd zijn. Douche kost € 2,50 en munten hiervoor kunnen bij de eigenaar gekocht worden. Daarnaast is het mogelijk om in deze schuur te eten, te barbequen of gewoon lekker gezellig bij te praten. Bij stek 5 en 6 staat een Dixi. Op ongeveer 10 minuten rijden bevind zich een winkelcentrum. De eigenares komt af en toe langs om te informeren hoe het gaat en wat de vangsten zijn.

De prijzen

Prijs per visser
€ 40,- per nacht
€ 280,- per week

Prijs per niet-visser
€ 10,- per nacht

 

 De plattegrond

Het reglement

– Tijd van aankomst 12:00 uur
– Tijd van vertrek 10:00 uur
– Nachtvissen is toegestaan.
– Maximaal 4 hengels per persoon.
– De tent moet uit schutkleuren bestaan.
– Gevlochten hoofdlijn is verboden.
– Hoofdlijn van minimaal 15 lb.
– Er mag niet gevist worden met leadcore of het vastenloodsysteem (bij lijnbreuk moet de vis het lood direct kwijt kunnen raken).
– Microbarb of weerhaakloze haken zijn toegestaan, er mogen geen gedraaide, gebogen of benthooks gebruikt worden. De haken mogen niet te klein zijn.
– Houd steeds water voorradig om de vis nat te maken op de onthaakmat.
– Spoel het schepnet en onthaakmat na elke vangst goed af met water uit het meer.
– Het gebruik van bewaarzakken is verboden.
– Het is verplicht de wonden van de karper te ontsmetten, gebruik hiervoor een speciaal voor karper ontworpen ontsmettingsmiddel, verkrijgbaar bij de meeste hengelsportzaken.
– De gevangen vis dient met respect behandelt te worden en direct terug in het water gezet te worden. Dus NO KILL!.
– De visser moet ten alle tijden bij zijn hengels blijven.
– Het is toegestaan zelf-gekookte partikels te gebruiken. De eigenaar kan ze controleren. Zorg altijd dat uw partikels goed gekookt zijn!
– Het gebruik van voerboten en boten is niet toegestaan.
– De auto moet geparkeerd worden op de daar voor aangewezen plaats.
– Er mag niet rond de vijver gereden worden.
– Campers, caravans en woonwagens zijn verboden
– Er is actieve bewaking rond het meer, om karperhandel te voorkomen.
– Indien de beheerder enige twijfel heeft, heeft hij het recht de auto’s die het terrein verlaten te controleren.
– Bij elke karperdiefstal wordt er een rechtelijke procedure gestart..

Algemeen
– Het gebruik van vuilniszakken is verplicht! Vuil op de bodem en rond u stek dienen direct opgeruimd te worden. Ook sigarettenpeuken, oude visspullen horen niet op de bodem! De beheerder komt elke dag langs om de vuilniszakken mee te nemen.
– Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
– Respecteer uw omgeving en andere vissers.
– Zwemmen is verboden.
– Openvuur en barbecues zijn verboden.
– Respecteer de natuur om u heen, beschadigingen aan de natuur zijn verboden.
– Gebruik voor uw behoefte het toilet.

Let op!
Etang d’Ourscamp en SKV-karpertrips zijn niet aansprakelijk voor eventuele diefstallen, natuurlijke ziektes, ongelukken etc. Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico.Indien één of meerdere van deze regels wordt overtreden, heeft de beheerder het recht u per direct van zijn terrein te verwijderen.SKV-karpertrips houdt zich niet aansprakelijk voor deze verwijdering en het recht op een eventuele vergoeding verdwijnt. Etang d’Ourscamp noch SKV-karpertrips kan aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken en/of lichamelijk letsel verlies en/of diefstal van goederen.SKV-karpertrips en Etang d’Ourscamp zijn voorbehouden om ten alle tijden de reglementen aan te passen. De meereigenaar kan bij ontvangst extra reglementen kenbaar maken aan u. De meereigenaar wil het beste voor zijn domein, vissen en voor u en kan daarom regels doorgeven die bij SKV-karpertrips (nog) niet bekend zijn. Volg deze extra regels op en u zult een prachtige vakantie tegemoet gaan. Bijkomende onderwerpen, niet genoemd in de reglementen, worden door SKV-karpertrips of de meereigenaar bekeken en nader bepaald.

291 reacties op “Etang d’Ourscamp 4

Geef een reactie