Lac Rose

Lac-rose-meer(19)Een perfecte bestemming voor kleinere groepen is Lac Rose. 2,6 hectare groot met vele kommetjes en uithammen en karper tot 45 pond! Een niet al te moeilijk water gelegen in alle rust en midden in de natuur. 

 

Het meer

Tussen Parijs en Nancy ligt het indrukwekkend mooie Lac Rose. Dit water van 2,6 hectare, omring door bossen en weilanden, zal de meeste vissers met open mond verwelkomen. Lac Rose is werkelijk een prachtig water. Het gehele meer is omringd met bomen, sommige stekken liggen letterlijk tussen de bomen. Het meer kent dieptes variërend  van 1 tot 4 meter, met een gemiddelde van ruim 2 meter. In het midden liggen enkele gravelplaten van ongeveer een meter.  De bodem is over het algemeen hard met enkele zachte platen.

Lac-rose-meer(32)

Er zijn rond het gehele meer 7 ruime stekken aangelegd. Hiervan zijn er 3 voor twee personen en 4 stekken zijn voor 1 persoon. Met maximaal 4 personen is er dus altijd ruimte om te verhuizen en zijn er genoeg stekken voor iedereen. Door de indeling van de stekken en de grillige vorm van het water zijn er voor elke stek meer dan genoeg vismogelijkheden. Door de ligging van de stekken is dit een perfect water voor kleinere groepen en ook de prijs maakt het al aantrekkelijk om met 4 personen dit water af te huren. Wilt u het gehele water bevissen en dicht bij elkaar (en de faciliteiten) zitten? Dat gaat hier prima!

Lac-rose-meer(10)

Bekijk hier meer foto’s van het meer en de stekken

Het meer wordt gerund door de altijd vriendelijke Jo & Richard Bellamy en hun zoon. Richard leeft aan het water samen met zijn zoon. In de nabije toekomst zal ook Jo hier komen wonen. Richard en zijn zoon staan 24 uur per dag voor uw klaar. Heeft u vragen of heeft een vis zich vast gezwommen of wilt u gewoon even bijpraten. U kunt ze altijd bellen. Richard kent zijn water erg goed en weet vaak waar de vissen zich schuil houden.

Het visbestand

Er zit een zeer mooi, uitgebalanceerd en gevarieerd karperbestand op Lac Rose. Het overgrote deel van het karperbestand bestaat uit spiegelkarpers tot over de 45 pond aangevuld met enkele schubkarpers tot over de 40 pond. Naast karper zitten hier ook enkele meervallen op tot ongeveer 90 pond! De karpers worden over het gehele water gevangen, zowel onder de overhangende bomen als in het open water.

Lac-rose-vangste(28)

Bekijk hier meer foto’s van de vangsten

De faciliteiten
De faciliteiten op Lac Rose zijn uitstekend. Aan het meer is een nette douche. Naast de douche is een toilet. Tevens is er de mogelijkheid om (via zonnepanelen) uw batterijen op te laden.

Lac-rose-meer(2)

Daarnaast is er een kleine tackleshop met de benodigde end-tackle. Ook partikels, boillies en pellets zijn te koop op Lac Rose. Voor de gene die graag met een voerboot vist, maar er geen heeft of ruimte wil besparen in de auto, zijn er voerboten te huur op Lac Rose. Op 5 min. rijden van Lac Rose ligt een dorp waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt! Zelfs een viswinkel!

De plattegrond


Prijzen

Gehele meer afhuren (max. 4 personen)
€ 1305,-

Aas & materiaal
Boillies : € 10,- kg
Partikels : € 3,- kg
Pellets: € 3,- kg
Voerboot: € 70,- per week

Het reglement

– Tijd van aankomst 12.00 uur.
– Tijd van vertrek 10.00 uur.
– Nachtvissen is toegestaan.
– Maximaal 3 hengels per persoon.
– Een groot schepnet en onthaakmat (maak deze nat voor gebruik) zijn verplicht. De onthaakmat is ter plaatse voor u aanwezig en deze hoeft u niet zelf mee te nemen.
– De tent moet uit schutkleuren bestaan.
– Gevlochten hoofdlijn is verboden. Hoofdlijn moet een trekkracht van minimaal 15lb hebben.
– Er mag enkel gevist worden met loodsystemen die het lood eenvoudig lossen bij de aanbeet/dril.
– Het gebruik van leaders is niet toegestaan, dit betekent dat de hoofdlijn direct aan de wartel moet zitten.
– Het gebruik van rigtube is verplicht
– Het gebruik van toplood is niet toegestaan
– Het gebruik van voerboten is toegestaan
– Haken met microbarb zijn verplicht. Er mogen geen gedraaide, gebogen of benthooks gebruikt worden. De haken mogen niet te klein zijn.
– Houd steeds water voorradig om de vis nat te maken op de onthaakmat.
– Spoel het schepnet en onthaakmat na elke vangst goed af met water uit het meer en zorg dat er altijd water op de mat ligt voordat er een vis opgelegd wordt.
– Het gebruik van bewaarzakken is verboden.
– Gevraagd wordt om de wonden van de karper te ontsmetten, gebruik hiervoor een speciaal voor karpers ontworpen ontsmettingsmiddel, verkrijgbaar bij de meeste hengelsportzaken.
– De gevangen vis dient met respect behandelt te worden en zo snel mogelijk terug in het water gezet te worden, middels een onthaakmat of weegzak. Dus NO KILL!
– Alle karpers dienen in het water geland, onthaakt en gefotografeerd te worden, het wordt aangeraden een waadpak mee te nemen.
– Draag de vis nooit in uw armen naar het water.
– De visser moet ten alle tijden bij zijn hengels blijven.
– Alleen de partikels gekocht bij de beheerder zijn toegestaan (geen tijgernoten)

 

Parkeren
– De auto dient bij de aangegeven plek geparkeerd te worden (ook eventuele bezoekers).
– Er mag/kan niet rond de vijver gereden worden. (uw visspullen worden door de eigenaar naar uw stek gebracht)
– Campers, caravans en woonwagens zijn verboden.

Karper
– Er is actieve bewaking rond het meer.
– Indien de beheerder enige twijfel heeft, heeft hij het recht de auto’s die het terrein verlaten te controleren.
– Bij elke karperdiefstal wordt er een rechtelijke procedure gestart.

Algemeen
– Het gebruik van vuilniszakken is verplicht! Vuil op de bodem en rond u stek dienen direct opgeruimd te worden. Ook sigarettenpeuken en oude visspullen horen niet op de bodem. Zorg dat deze vuilniszakken op de aangegeven plek terecht komen en scheidt afval. Glas en plastic flessen dienen gescheiden te worden van andere vuilnis (er zijn momenteel strenge regels in Frankrijk).
– Honden zijn niet toegestaan.
– Respecteer uw omgeving en andere vissers.
– Zwemmen is verboden.
– Openvuur is verboden.
– Respecteer de natuur om u heen, beschadigingen aan de natuur zijn verboden.
– Gebruik voor uw behoefte het toilet.
– Visplek bij vertrek schoon achter laten.
– Overmatig drankgebruik en drugs is verboden.

Let op!
Lac Rose en SKV-karpertrips zijn niet aansprakelijk voor eventuele diefstallen, natuurlijke ziektes, ongelukken etc. Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico. Indien één of meerdere van deze regels wordt overtreden, heeft de beheerder het recht u per direct van zijn terrein te verwijderen. SKV-karpertrips houdt zich niet aansprakelijk voor deze verwijdering en het recht op een eventuele vergoeding verdwijnt. Etang des Abysses noch SKV-karpertrips kan aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken en/of lichamelijk letsel verlies en/of diefstal van goederen. SKV-karpertrips en Etang des Abysses zijn voorbehouden om ten alle tijden de reglementen aan te passen. De meereigenaar kan bij ontvangst extra reglementen kenbaar maken aan u. De meereigenaar wil het beste voor zijn domein, vissen en voor u en kan daarom regels doorgeven die bij SKV-karpertrips (nog) niet bekend zijn. Volg deze extra regels op en u zult een prachtige vakantie tegemoet gaan. Bijkomende onderwerpen, niet genoemd in de reglementen, worden door SKV-karpertrips of de meereigenaar bekeken en nader bepaald.

1.840 reacties op “Lac Rose

Geef een reactie