Parc Soubise

IMG_4661
In het zuidwesten van Frankrijk, 80 km van de zee, ligt bij het Kasteel van Parc Soubise een 27 hectare groot water. Dit water is een echt uitdagend water met een adembenemend visbestand! In 2015 bleek het gemiddeld gewicht van de vangsten rond de 35 pond te liggen! Dat is zeer indrukwekkend en beloofd wat voor de toekomst!

Het meer

Parc Soubise is een 27 hectare groot water dat in de 17e eeuw is gegraven als privé eigendom van de familie Rohan-Scuplin. Deze rijke familie leefde in het prachtige kasteel en lieten de vijver graven. In de vijver werden vissen gekweekt voor consumptie. In de loop der jaren is het kasteel tijdens oorlogen vaak verwoest. Maar ondanks de vele beschadigingen is het kasteel elke keer weer opgebouwd.

Parc-soubise-1

In 1999 is Parc Soubise voor het eerst gebruikt als sportvisaccommodatie. Enkele jaren later is het overgenomen door de huidige eigenaar, Christophe. Hij heeft het visbestand geinventariseerd en aangevuld met karpers, steuren en graskarpers. De stekken ingericht en er voor gezorgd dat het een prachtig water is. Christophe spreekt alleen Frans en spreekt geen Engels.

Het meer heeft een gevarieerde bodemopbouw. Van harde platte tot modderige bodems. De dieptes variëren tot maximaal 4 meter diep.

Parc-Soubise-meer(3)

Bekijk hier meer foto’s van het meer en de stekken

Om het meer zijn 19 stekken aangelegd, die maximaal door 17 vissers bevist mogen worden. Je hebt dus ruim 1,5 hectare water per persoon! De stekken zijn zeer natuurlijk en passen perfect in het totaal plaatje

Het visbestand

Het visbestand op Parc Soubise is simpelweg indrukwekkend te noemen. Het gemiddeld gewicht van de karpers die gevangen zijn in 2015 lag rond de 35 pond! Verschillende soorten rassen maken het tot een uitdagend water. De oersterke schubkarpers en langgerekte, volbeschubde, spiegelkarpers zijn een echte sport! Maar ook de welbekende ‘ronde’ en grote ‘Franse’ spiegelkarpers zorgen voor een ware sport. De huidige recordkarper woog bij zijn laatste vangst in oktober 2015 27,5kg, en daarnaast zijn er al diverse graskarpers boven de 30kg gevangen.

Team SKV 2014

Bekijk hier meer foto’s van de vangsten

 Naast karpers, graskarpers en steuren zijn er tijdens de afvissing ook enkele (grote) meervallen gevangen en een grootkopkarper! Al met al een indrukwekkend visbestand met veel potentie om door te groeien tot ongekende (gemiddelde) gewichten!

Parc-Soubise-2013(3)

Faciliteiten

Op de binnenplaats van het kasteel zijn douches, toiletten, wastafels, een diepvries te vinden Hier is ook elektriciteit. Parc-Soubise-Faciliteiten(3)

Het is primitief, maar voldoet prima! De binnenplaats staat op ongeveer 400 afstand van stek 4. De stekken 4 t/m 11 kunnen hier gebruik maken van het toilet.

Parc-Soubise-Faciliteiten(6)

Parc-soubise-faciliteiten(2)

De vissers die vissen op stek 12 t/m 19 en 1 t/m 4 kunnen gebruik maken van een chemisch toilet. Hier is geen water en/of elektriciteit. Je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van het toilet op de binnenplaats, deze keuze is aan jouw.

Plattegrond

plan-bateaux

Prijzenoverzicht
Prijs per visser (incl. gebruik van een boot excl. motor)
€ 40,- per nacht
€ 200,- per week

Extra roeiboot per dag:
€ 10,-

 

Het reglement

– Tijd van aankomst 14.00 uur.
– Tijd van vertrek 12.00 uur.
– Nachtvissen is toegestaan.
– Maximaal 4 hengels per persoon.
– Een groot schepnet is verplicht.
– De tent moet uit schutkleuren bestaan.
– Gevlochten hoofdlijn is verboden.
– Er mag niet gevist worden met het vastenloodsysteem (bij lijnbreuk moet de vis het lood direct kwijt kunnen raken). Er mag wel gevist worden met leaders, alleen als de lijndikte een maximum heeft van 30/100.
– Het gebruik van voerboten is niet toegestaan.
– Het gebruik van (eigen) boten (met elektromotor) is toegestaan (enkel voor het voeren of calamiteiten, niet voor het uitvaren)
– De weerhaak moet plat geknepen zijn. Er mogen geen gedraaide, gebogen of benthooks gebruikt worden. De haken mogen niet te klein zijn.
– Spoel het schepnet en onthaakmat na elke vangst goed af met water uit het meer en zorg dat er altijd water op de mat ligt voordat er een vis opgelegd wordt.
– Het gebruik van bewaarzakken is toegestaan, behalve bij steuren en graskarpers. Zak een vis niet onnodig!
– Gevraagd wordt om de wonden van de karper te ontsmetten, gebruik hiervoor een speciaal voor karpers ontworpen ontsmettingsmiddel, verkrijgbaar bij de meeste hengelsportzaken.
– De gevangen vis dient met respect behandelt te worden en zo snel mogelijk terug in het water gezet te worden, middels een onthaakmat of weegzak. Dus NO KILL!.
– Steuren mogen niet geschept worden en de gevangen vissen moeten onthaak worden in het water en ook op de foto genomen worden in het water.
– De visser moet ten alle tijden bij zijn hengels blijven.
– Zelf gekookt) partikels zijn toegestaan.
– Gebruik van eigen boilies is toegestaan. Er kan ook ter plaatsen boilies gekocht worden.

Parkeren
– De auto dient bij de aangegeven plek neergezet te worden (na het lossen van de spullen op de parkeerplaats)
– Er mag niet rond de vijver gereden worden.
– Campers, caravans en woonwagens zijn verboden.

Karper
– Er is actieve bewaking rond het meer.
– Indien de beheerder enige twijfel heeft, heeft hij het recht de auto’s die het terrein verlaten te controleren.
– Bij elke karperdiefstal wordt er een rechtelijke procedure gestart.

Algemeen
– Het gebruik van vuilniszakken is verplicht! Vuil op de bodem en rond u stek dienen direct opgeruimd te worden. Ook sigarettenpeuken en oude visspullen horen niet op de bodem. Zorg dat deze vuilniszakken op de aangegeven plek terecht komen en scheidt afval.
– Honden zijn toegestaan, maar moeten aan de lijn blijven. Uitwerpselen dienen direct opgeruimd te worden.
– Respecteer uw omgeving en andere vissers.
– Zwemmen is verboden.
– Openvuur en barbecues zijn verboden.
– Respecteer de natuur om u heen, beschadigingen aan de natuur zijn verboden.
– Gebruik voor uw behoefte het toilet.
– Visplek bij vertrek schoon achter laten.
– Overmatig drankgebruik en drugs is verboden.

Let op!
Parc Soubise en SKV-karpertrips zijn niet aansprakelijk voor eventuele diefstallen, natuurlijke ziektes, ongelukken etc. Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico. Indien één of meerdere van deze regels wordt overtreden, heeft de beheerder het recht u per direct van zijn terrein te verwijderen. SKV-karpertrips houdt zich niet aansprakelijk voor deze verwijdering en het recht op een eventuele vergoeding verdwijnt. Etang des Royales noch SKV-karpertrips kan aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken en/of lichamelijk letsel verlies en/of diefstal van goederen. SKV-karpertrips en Etangs des Royales zijn voorbehouden om ten alle tijden de reglementen aan te passen. De meereigenaar kan bij ontvangst extra reglementen kenbaar maken aan u. De meereigenaar wil het beste voor zijn domein, vissen en voor u en kan daarom regels doorgeven die bij SKV-karpertrips (nog) niet bekend zijn. Volg deze extra regels op en u zult een prachtige vakantie tegemoet gaan. Bijkomende onderwerpen, niet genoemd in de reglementen, worden door SKV-karpertrips of de meereigenaar bekeken en nader bepaald.

678 reacties op “Parc Soubise

  1. Excellent weblog right here! Additionally your website so much up very fast! What web host are you using? Can I am getting your associate link on your host? I desire my web site loaded up as fast as yours lol

Geef een reactie