Saint Leonards – Main Lake

St.leonards-2013(1) Iets ten zuiden van Normandy ligt het mooie 23 hectare groot domein: Saint Leonards Carp Fishery. Er liggen 2 karperwateren op het domein. Het Main Lake is 4 hectare groot en is werkelijk een prachtig water met lelievelden, overhangende bomen, rietvelden en een meerrecord van 58 pond. 

Het meer

Het Main Lake van Saint Leonards is 4 hectare groot en is werkelijk prachtig. Er liggen veel waterlelies, zijn overhangende bomen, kleine eilandjes en vele andere hotspots. De gemiddelde diepte van het water ligt tussen de 1 en 2 meter. Er loopt een beekje langs het water wat het meer continu van vers water voorziet. Tevens wordt het meer in de zomer voorzien van extra zuurstof.Lake

Er zijn grofweg 8 stekken op Saint Leonards, echter mag je (in overleg met de medevissers) gaan zitten waar je wilt. Door de rechthoekige vorm en de lelies een zijde van het meer zijn bijna alle stekken aan 1 zijde van het meer. Hierdoor is het perfect te bevissen met een groep. Iedere zijn eigen stek, en toch op loopafstand van het meer! De stekken zijn niet bereikbaar met de auto, maar de eigenaar zal je visspullen naar de stek brengen met zijn quad. De afstand naar de overkant is prima te gooien, een voerboot is handig maar geen must. Mocht je er dus geen hebben, dat is geen probleem. Je kunt naar de overkant lopen en vanuit daar prima voeren.

Op Saint Leonards zijn schepnetten, onthaakmatten en weegzakken aanwezig. Laat deze dus thuis, ze mogen niet gebruik worden

Aan het meer staat een mooie cabin die gebruikt kan worden door de (niet)vissers.

Het visbestand

Het visbestand is zeer goed te noemen. Met circa 350 karpers tot 58 pond en een heel mooi gemiddeld gewicht is dit een uitdagend water voor iedereen. Veel van de grote karpers zijn schubkarpers, wat zeer bijzonder is voor wateren in Frankrijk. In 2012 zijn er nog 3 karpers bijgezet van 45+ pond. 293502_260982857278150_1401785047_n

Naast karper zit er graskarper tot in de 30 pond en enkele steuren van ruim 1 meter. Er zit geen poisson chat!

299684_260983740611395_2127733099_nBekijk hier meer foto’s van de vangsten

De faciliteiten

De faciliteiten op Saint Leonards zijn subliem te noemen. Naast de basic faciliteiten als een toilet en douche is er ook een café (met wifi) dat drinken en eten serveert. De ideale plek om de vangsten en avonturen van andere karpervissers te bespreken.

Aan het meer staat een Cabin. Deze cabin is geschikt voor 2 personen en voorzien van alle gemakken, behalve een toilet en een douche! Maar een koelkast, keukentje, elektriciteit, bedden en banken zijn voorzien. Er mag niet vanuit deze cabin gevist worden! Dus ’s nachts de hengels uit het water of overnachten in de tent. Degene die de cabin boekt krijgt altijd de dichtstbijzijnde stek. Mocht hij deze niet willen, dan kan hij uiteraard een andere stek kiezen in overleg met de medevissers.

Cottage
Op ongeveer 200 meter van het meer staat een prachtige stenen cottage. Dit volledig ingericht huis, voor maximaal 4 personen, kan gehuurd worden voor de familie of de vissers zelf. In deze cottage is wel een wc en douche aanwezig, evenals alle andere benodigdheden zoals: 4 bedden (1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden), keuken, openhaard, banken, tafels en tv.

cottage_front_view_2

Gite003 Gite006 Gite005

 

 

 

Plattegrond

Plattegrond-saint-leonards-main-lake

Prijzen

Prijzen per visser per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 300,-

Prijs per niet-visser per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 50,-

Gehele meer incl. stenen Cottage voor max. 6 vissers per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 2.000,-

Main Lake Cabin per week (zaterdag t/m zaterdag)
€200,-

Stenen Cottage per week (zaterdag t/m zaterdag)
€ 350,-

 

317 reacties op “Saint Leonards – Main Lake

  1. とはいっても、すべてをヴィンテージでそろえちゃうと、ただの幽霊屋敷になっちゃうので、そこはファッションと一緒で絶妙な「ヴィンテージミックス」がなによりのキーワードになってきます。

Geef een reactie